Homepagina / Particulier / Aankopen

Problemen met jouw aankoop

Helaas kan er van alles misgaan als jij een product of dienst gekocht hebt. Het product kan niet naar behoren werken of kan beschadigd zijn. Er kunnen allerlei problemen zijn bij het kopen van een product of dienst. Jakwint Juristen helpt jou graag om deze problemen op te lossen.

Wat te doen?

Wanneer jij een product koopt mag je er van uitgaan, dat het bepaalde eigenschappen bezit, maar zodra blijkt, dat je verwachtingen anders zijn dan wat er uiteindelijk aan je geleverd is, ontstaat er een probleem. Er zijn verschillende manieren om die problemen op te lossen, bijvoorbeeld het ontvangen van een ander product of een reparatie. Wanneer je er met de verkopende partij niet uitkomt, is het raadzaam juridische hulp in te schakelen. Jakwint helpt je.

Wettelijke garantie

Wanneer jij een product gekocht hebt, heb je recht op een wettelijke garantie van 6 maanden. Vaak worden er op duurdere producten door de verkoper meer garantie gegeven. Je hebt recht op garantie, als je product binnen deze termijn kapot gaat, tenzij het kapot is gegaan door jouw eigen toedoen. Het retourneren van producten is geen wettelijk recht. Hierdoor is het belangrijk goede afspraken te maken met de verkoper. Aan deze afspraken dienen zowel de verkoper als koper zich te houden, echter bij Internet aankopen gelden andere regels.

Online aankopen

Wanneer jij een product via het internet hebt gekocht, heb je het recht deze aan de verkoper terug te sturen binnen 14 dagen. Dit is de zogenaamde bedenktijd. Indien de verkoper de koper niet op de hoogte heeft gebracht van deze bedenktijd, dan kunnen deze 14 dagen maximaal 12 maanden worden. Wanneer de koper het product retourneert, moet de verkoper het betaalde bedrag aan je terugbetalen. De verkoper mag hiermee wachten totdat hij het product heeft ontvangen. Enkele producten vallen niet onder deze 14 dagen bedenktermijn. Hierbij valt te denken aan producten die snel bederven, snel oud worden of op maat gemaakt zijn.

Contact

info@jakwint.nl
06 17874010
Jakwint.Juristen

Bezoekadres

Jakwint Juristen
  Hoenderkamp 20
7812 VZ Emmen