Homepagina / Particulier / Ontslag

Ontslag werk en inkomen

Jij hebt een nieuwe baan, waar jij vol goede moed aan de slag gaat. In de door jou getekende arbeidsovereenkomst zijn alle afspraken vastgelegd omtrent de aard van het werk, de arbeidsuren, het pensioen en de opbouw daarvan, vakantiedagen, verzekeringen en niet geheel onbelangrijk het salaris. jij weet precies waar jij aan toe bent. Nou ja… zolang de onderlinge relatie goed is. Wat als jij een conflict krijgt met een collega? Wat als jij een meningsverschil krijgt met jouw werkgever? Wat als jij werkgever besluit jouw arbeidsovereenkomst op te zeggen of door de rechter te laten ontbinden? Kom jij er niet meer uit dan is het verstandig om een specialist in te schakelen. Jakwint kan jou hierbij helpen

Sociale Zekerheid WAJONG, WAO, WIA, WW, AWBZ,ABWB, WWB,CIZ,IBG etc.

Heb jij (tijdelijk) geen werk? Dan zorgt de overheid ervoor, dat jij toch een inkomen hebt om te kunnen “overleven”. Dit wordt sociale zekerheid genoemd. In Nederland zijn er verschillende regelingen, die jou van geld kunnen voorzien op het moment, dat jij geen werk meer hebt. Op het moment, dat jij werkloos wordt kunt jij in veel gevallen aanspraak maken op een WW-uitkering. Ben jij langdurig ziek dan kan het zijn, dat jij recht hebt op een WAO of WIA uitkering. Wellicht heb jij zorg nodig en is er een indicatie, die jou het recht geeft op verpleegkundige hulp of begeleiding. Misschien heb jij een aanpassing in jouw woning nodig of ben jij genoodzaakt een beroep te doen op een bijstandsuitkering.

In al van bovenstaande gevallen kan de overheid jou te helpen. Aangezien er heel veel uitkeringen en voorzieningen zijn, gaat er met enige regelmaat iets mis. Wellicht vind de uitkeringsinstantie, dat jij best kkunt werken met jouw medische aandoening of vinden zij dat het jouw eigen schuld is, dat jij werkloos bent geworden.

De gemeente kan jouw bijstandsuitkering beëindigen of bepalen, dat bepaalde voorzieningen helemaal niet nodig zijn. Het kan zijn dat jouw indicatie voor zorg wegvalt of dat het bedrag vele malen lager is dan voorgaande jaren. En zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden, waarbij jij als burger het niet eens bent met de beslissing van de overheid

In de meeste gevallen is het mogelijk bezwaar te maken. Jakwint Juristen kan jou hierbij helpen en adviseren aangezien wij veel ervaring hebben met het indienen van bezwaar bij de overheid.

Mocht jij problemen hebben op het werk of problemen hebben met de overheid neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact

info@jakwint.nl
06 17874010
Jakwint.Juristen

 

Jakwint Juristen
  De Metten 20
7891 PT Klazienaveen

Contact

info@jakwint.nl
06 17874010
Jakwint.Juristen

Bezoekadres

Jakwint Juristen
  Hoenderkamp 20
7812 VZ Emmen